1965-ös születésű, székesfehérvári származású Pálinkás Csaba, de mindenki számára a jól ismert Picula.

Vitorlázás iránti szenvedélye már 10 éves korában kezdődött a velencei tavon a VVSI színeiben. Ekkor hazai és a nemzetközi ranglistán is szép eredményeket ért el.

1982-ben a stanbergi tavon 5. majd 1983-ban 2.helyezést ért el az Európabajnokságon 420-as hajóosztályban Nyári Gyulával.

1982-ben és 83-ban is az év Kiváló Ifjúsági Sportolója lett. Ezt követően vitorlás edzői képesítést szerez a Testnevelési Főiskolán. Később a Videoton SE. Vitorlázója Lovas András edzősége mellett.

A katonaság alatt sem szakad el a sporttól (Laser, 420) 1980-as évek végére a Videoton sportállásába került. Nyári versenyidőszakon kívül a tél beköszöntével a hajók felújításával, karbantartásával, versenyekre való felkészítésével foglalkozott. Ez idő alatt csónak és kishajó építő szakmát is szerez. Későbbiekben folyamatosan továbbfejlesztette hajóépítő tevékenységét.

1991-ben alapította meg saját cégét Királyszentistvánon egy saját műhellyel, aminek azóta is vezetője és tulajdonosa. Három fiú gyerek édesapja, akik már szintén a vitorlázás "rabjai".

A hajókkal kapcsolatos munkák mellett sem szakad el a vitorlázástól, jelen volt az első hazai libera vízretételénél, rövid ideig tagja Garuda SE.-nek Felbukkan Laser, 8MOD és tradicionális hajós versenyeken épp úgy, mint a TBS nagydíjon. 2006-ban nyertese a szólóvitorlázásnak, az örökranglistán pedig a 2. helyet foglalja el. Többszörös országos bajnok és már egy évtizede jó hangulatú baráti vitorlázás fűzi a Tabu team-hez. www.tabuteam.hu

Cégének működését és tapasztalatait további tradicionális és modern hajók építésére, felújítására szenteli.